Exterior Home The Wave

Paul Uhlamann Architects

The site for this beach house is a narrow, steep block with spectacular views to the north and east over the Pacific Ocean. The house has been designed over three levels with a free-standing studio pod surrounded by trees at the bottom of the site 

The ground floor accommodates the living areas and kitchen with the terrace and pool the northeast face. The master bedroom and ensuite are on the first floor, dramatically cantilevering over the pool. The basement accommodates four bedrooms, each with an ensuite bathroom, a large rumpus room and a laundry.

Circulation is along the east-west axis, providing differing views of the ocean and pool while traversing the three levels, Materials including stained timber cladding, white render and sandstone were chosen to weather and soften over time and to blend with the coastel landscape.

Published by Zipit

Interior Designer , Web Programmer , Property Agent

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: